Over ons

Over ons

Wie we zijn

In 2007 begon Kindermedicijn medicijnbijsluiters te vertalen naar gesproken animaties voor kinderen. Vandaag de dag zijn we uitgegroeid tot een breed georiënteerd multimediabedrijf, gespecialiseerd in effectieve informatieoverdracht. Hierbij licht de focus met name op de gezondheidszorg en medische wetenschap.

Met een gemotiveerd eigen team zetten we complexe vraagstukken om naar heldere (audio-)visuele concepten voor speciale doelgroepen met bewezen resultaat. Altijd gebaseerd op onderzoek, de feiten en de meningen en ervaringen van de gebruikers.

Ons doel

Kindermedicijn gelooft dat de communicatie in de zorg beter kan. Uitleg over een ziekte, de behandeling en gevolgen is van essentieel belang. Het begrijpen van mensen en hun vaardigheden om alle informatie goed op te kunnen nemen vormt daarvoor de basis.

We zetten complexe wetenschappelijke taal om naar heldere concepten die mensen kunnen begrijpen en toepassen. Daarvoor werken onze communicatie­specialisten samen met zorgverleners, patiëntenorganisaties en medicijn­producenten. Daardoor wordt de zorg minder complex, transparanter en effectiever voor alle belanghebbenden.

Ons resultaat

Het proef­personen­informatie­formulier (PIF) is het belangrijkste document voor de patiënt voorafgaand aan hun keuze om mee te doen met een klinische studie. Deze worden opgesteld volgens het CCMO-sjabloon. Met als resultaat een lang en complex document dat voor vele patiënten en proefpersonen genoeg reden is om niet mee te doen aan de studie.

Dit heeft onder andere effect op hen met beperkte gezondheids­vaardigheden, voor wie het lezen, begrijpen en toepassen van medische informatie al vaak een brug te ver is. Ons doel met de PIFmaker is dan ook om hier verandering in te brengen en klinische studies begrijpelijk en laagdrempelig te maken.